ADAC téligumi

ADAC téligumi tesztek 2018-ban

Az olyan oldalakon, mint a akciosgumi.hu, megnézheti, hogy melyek a legfrissebb téligumi tesztek 2018-ban. Ezen az oldalon természetesen visszamenőleg is alkalmunk nyílik az adatok ellenőrzésére, így egy abroncsot akár évekre visszamenőleg is meg tudunk nézni. A tesztek segítenek mindenkinek az éppen aktuális abroncs választásban, hiszen ezek a tesztek útmutatást nyújtanak a termékek minőségét illetően. A 2018-as teszt szerint egyáltalán nem létezik jelenleg tökéletes minőségű gumiabroncs. A tesztben láthatjuk, hogy a Continental megint az élen jár, de most csak pár jó minősítést adtak a tesztelők, így a kiváló minősítés 2018-ben elmaradt. A tesztből teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy a gumiabroncs gyártók 2018-ban nem sokat fordítottak a fejlesztésekre.

 

175/65 R14 téli gumik, 205/55 R16 téli gumik teszteléséről a következőket lehet elmondani. A Ford kategóriában, azaz a 175/65 R14 téli gumiknál jó minősítés összesen kettő abroncs ért el, de a többség csak alig nyújtott kielégítő teljesítményt. A középmezőnyben volt a legtöbb abroncs. A tavalyi eredményéhez képest, idén ugyan azt nyújtotta a Continental Winter Contact TS860. Havas és nedves útviszonyok között ugyan úgy kiemelkedően szerepelt. Ebben az évben a 175/65 R14 abroncs kapta a legjobb értékelést. Jó fogyasztás, rövid fékút és csendes futás jellemzi ezt az abroncsot. Még egy darab jó minősítésű abroncs volt a teszt kategóriájában, ez pedig a Dunlop Winter Response 2 abroncsa.

 

A 205/55R16 gumiabroncsok között ebben az évben egyetlen kiváló eredmény sem született. A legjobb minősítést a Continental Winter Contact TS860 kapta meg, őt követte a Goodyear 3D-BIS Ultra Grip 9, majd a sort a Dunlop Winter Sport 5-öse zárta. A Dunlop prémium társaitól mindösszesen egy tizeddel maradt le, ha a nedves úton mutatott teljesítményt vizsgáljuk. A Goodyear idén sokkal jobban teljesített, mint tavaly, hiszen akkor még a dobogó közelében sem volt. A váltakozó geometriájú blokkok, a mély és egyenes lamellák meghozták a várva várt eredményt.

Scroll to top