reiki kezeles

A reiki kezelés hatása az emberi testre

Amikor betegséggel szembesülünk, legtöbben azonnal orvoshoz fordulunk. A gyógyszerek világán túl azonban léteznek olyan gyógymódok, amelyek természetes módon segíthetnek a megborult egyensúly helyreállításában. Igen, ugyanis nem másról van szó sok esetben, mint a testi és a lelki egyensúly hiányáról. A testben áramló energiák akadályokba ütköznek ilyenkor, és ennek testi tünetek, fájdalmak lehetnek a jelei, de akár a feszült idegállapot is utalhat az egyensúly megbillenésére. A fájdalomcsillapítók, nyugtatók és feszültségoldók rendszerint csak elfedik a gondokat, pedig a cél nem más lenne, mint a problémák gyökereinek feltérképezése.

A mindennapi stressz éppen úgy hatással van szervezetünkre, mint a szeretetteljes, nyugodt otthoni légkör. A különbség csak az, hogy míg az egyik pozitív energiákkal tölt fel, addig a másik megbetegít- akár testi szinten is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mivel test és lélek komplex egészként működik, ezért a lelki gondok idővel szinte biztosan testi betegség formájában is megmutatkoznak. De vajon törvényszerűen így kell ennek lennie? Vagy létezik bármilyen alternatív megoldás, ami mellékhatások nélkül alkalmazható?

 

A reiki kezelés hatása leginkább a test öngyógyító képességeinek javulásában tud megmutatkozni. A módszer segítségével megszüntethetőek a blokkoló negatív energiák, és így beindulhat az öngyógyítás. Bár hinni nem szükséges a kívánt eredményekhez, de a gyógyulást akarni kell ahhoz, hogy a szervezet rálépjen a kívánt útra. Az is hatással van a kezelés eredményességének gyorsaságára, hogy milyen lelki problémákkal küzdünk, mennyi méreganyag rakódott le szervezetünkben az évek során, vagy helyeztünk-e egyáltalán hangsúlyt az egészséges életmódra.

 

A reiki kezelésnek köszönhetően az egyén megtanulhatja másként, hatékonyabban kezelni a stresszt, és így elejét venni a belőle fakadó testi tüneteknek. Az eljárás megelőzésre, valamint a már kialakult tünetek megszüntetésére is kiválóan alkalmas. A belső harmónia megteremtése éppen olyan fontos cél, mint az energiák szabad áramlása, és az ezek által immunerősítése kifejtett hatás. Az alternatív gyógymód már számtalanszor bizonyított, és profi reiki mester segítségével egészen új irányt vehet a testhez és pszichéhez fűződő kapcsolatunk.

Scroll to top