Csökkentsd az építkezés költségeit talajcsavarok használatával!

Az építkezés soha nem volt olcsó mulatság, ma pedig végképp nem az. Ha szeretnél lefaragni a kiadásokból, annak jó eséllyel az elkészült építmény minősége látja majd a kárát – főleg hosszabb távon. Már az alapozásnál mélyen a pénztárcádba kell nyúlnod, hiszen egy ház betonalapjának megépítése igen drága, ráadásul rendkívül hosszadalmas folyamat (minimum heteket kell várnod, hogy használni lehessen az elkészült alapot).

Ha egyetlen porcikád sem kívánja ezt a macerát és a magas költségeket, van egy szuper módszer a betonozás kiváltására. Hallottál már a talajcsavarokról? Ha még nem, akkor olvass tovább, és megtudhatod, mit „tud” a talajcsavar, és miként csökkenthetők vele az építkezés költségei!

Mi fán terem a talajcsavar?

Ez egy relatíve új módszer, amelyet három évtizede használnak egyre többen, és egyaránt használható pont-, illetve sávalap kialakítása során. Használhatóságát a talaj típusa és minősége sem befolyásolja igazán – csaknem bármilyen tulajdonságokkal bíró talaj esetében alkalmazható.

A talajcsavar hasonlít a hagyományos csavarokra a működését tekintve, de legfontosabb jellemzője, hogy a talaj (és a környezet) megbolygatása és károsítása nélkül is egyszerűen használható, s egyaránt ideális opció végleges és átmeneti megoldásokhoz is, hiszen a talajcsavar szükség esetén – nyom nélkül – eltávolítható a talajból, s áthelyezhető máshova.

A csavarok manuálisan vagy gép segítségével is elhelyezhetők a talajban – a telepítés módszerét az épület típusa, s még inkább a súlya határozza meg. Ezek a tényezők befolyásolják azt is, hogy pontosan milyen méretű csavarra lesz szükség.

Egyszerű és nagyszerű megoldás

Általános tapasztalat, hogy a betonalap hozzávetőleg az építkezés összköltségének 10-15%-át teszi ki, ami igen magas arány. Fizetned kell a tereprendezésért, hiszen a betonozás elképzelhetetlen a terület megfelelő előkészítése nélkül, de gondoskodnod kell a szükséges alapanyagokról, gépekről, valamint a munkaerőt is biztosítanod kell.

A talajcsavarok használata során mindezeket elfelejtheted, hiszen nem kell tereprendezéssel foglalkoznod, nem lesz szükség különösebb anyagbeszerzésre sem, és a munkabéreken is

spórolhatsz, mivel a talajcsavar elhelyezése sokkal rövidebb és egyszerűbb folyamat, mint egy betonalap elkészítése. Ráadásul a talajcsavar árak ismeretével pontosan kiszámíthatod a költségeket – nem kell horribilis végösszegtől és rejtett költségektől tartanod.

Ha további információkra van szükséged a talajcsavarokkal, talajcsavar árakkal, a szolgáltatási díjjal vagy a kiszállás költségeivel kapcsolatban, érdemes ellátogatni a gyártó weboldalára, ahol gyorsan és egyszerűen megtudhatsz minden fontos infót, sőt akár időpontot is foglalhatsz a telepítésre!

Scroll to top