Sushi: egészség és pazar ízek két pálcika között

A különleges ízek megszállottja és szívesen kipróbál új ételeket? Kedveli a távol-keleti finomságokat és akár otthona kényelmében is előszeretettel fogyasztaná a japán konyha ínyencségeit? Ugyan a sushi napjainkban már nem számít luxusnak, mégis sokan vannak, akik még nem próbálták a gusztusos kis falatkákat. Tény pedig, hogy az étel házhozszállítás kényelmének köszönhetően több órás konyhai tevékenységet spórolhatunk meg magunknak, ráadásul az alapanyagok mesteri összeállításával sem kell foglalkozni.

Mindez ugyanis szükséges ahhoz, hogy a tradicionális japán étel, a sushi valóban jól sikerüljön. A neves sushi chef-ek birtokában vannak mindazoknak az ismereteknek és gyakorlatnak, melyeknek hála a sushi nem csak mutatós lesz, de alapanyagai valóban tökéletes ízharmóniába kerülnek egymással. Otthoni körülmények között nagy gyakorlat kell ahhoz, hogy valóban igényes kis falatkák szülessenek és az alapanyagok is frissen kerüljenek beszerzésre. A sushi rendelés népszerűségét azonban nem csak ennek köszönheti, hanem a napjainkban gyakran elinduló diéta-hullámoknak is.

A sushi jó minőségű rizsből és rendszerint tenger gyümölcseiből, tonhalból, lazacból készül. Ez utóbbiak Omega-3 zsírokban gazdagok, így aktívan hozzájárulnak a szív-és érrendszer védelméhez. A japán emberek nem véletlen érnek meg olyan magas életkort, hiszen ezek az alapanyagok gyakran képezik étrendjük részét. A sushi választásával nem kell attól tartani, hogy egy vacsora alkalmával jelentős kalóriabombával terhelnénk szervezetünket. Ehhez hozzájön még a pálcikás fogyasztási mód, ami megkövetel egyfajta étkezési ritmust, elkerülve a habzsolást.

Nem csak telefonon, de akár online is leadhatjuk megrendelésünket a legjobb sushi éttermekben, ahonnan garantáltan igényes finomságot kaphatunk, méghozzá házhoz szállítva, nem ritkán kedvezményeket kínálva az online rendelőknek. Kedvencünk az Imázs étterem és a Laguna  (sushi.hu), melyek már számtalanszor bebizonyították, hogy igenis lehet itthon is olyan tradicionális ízeket az asztalra varázsolni, melyekkel csak Japánban találkozhatnánk.

 

Ha próbálta már a sushit, és ízlett akkor azért, ha pedig még nem volt szerencséje hozzá, akkor kifejezetten emiatt érdemes egy próbát tenni a nemzeti konyha ezen alapdarabjával. Megrendelésünket fizethetjük Szép kártyával, de bankkártyánkat is felhasználhatjuk erre a célra. A napról-napra népszerűbb japán finomság mellé egy minőségi zöld tea, vagy egy jó sör passzol leginkább.

Scroll to top