eletbiztositas

Mit jelent az egyszeri díjas életbiztosítás fogalma?

A közép-és hosszú távú céljaink megvalósításához nélkülözhetetlen a takarékoskodás. De vajon milyen megoldást érdemes e célból választani? A hazai kamatkörnyezet kicsit sem kedvez annak, hogy a folyószámlán gyűjtögessünk, hiszen rendkívül alacsony kamatokkal számolhatunk. Más a helyzet azonban az úgynevezett egyszeri díjas életbiztosítással, amely nem véletlen örvend egyre nagyobb népszerűségnek.

A többféle előnyt is kínáló megoldás elsősorban azoknak a tőkével rendelkezőknek javasolt, akik profikra bíznák a pénz kezelését és valós, értékelhető hozamot szeretnének elérni. Olyan középtávú célok megvalósítására alkalmas ez a takarékossági forma, mint például lakásönerő vagy autóvásárlás. A legjobb egyébként az az egészben, hogy szabadon felhasználható az összeg, és örökölhető is. A TBSZ-hez hasonlóan öt év után kamatadó mentesség is jár az egyszeri díjas befektetéses életbiztosításhoz, ami korántsem elhanyagolható szempont.

Ugyan a takarékossági forma befektetési alapokkal van összefüggésben, mégsem akadály, ha nem mozgunk otthonosan a területen. A szakemberek közreműködésével biztos helyen tudhatjuk a pénzünket, és élvezhetjük a kedvező lehetőségek kínálta előnyöket. Ezen az oldalon minden szükséges információt megtalálhat az egyszeri díjas életbiztosításokról: https://eletbiztositas.com/egyszeri-dijas-befekteteses-eletbiztositasok-osszehasonlitasa/

A tapasztalatok azt mutatják, hogy manapság mind többen keresnek olyan befektetéseket, amelyek a felhalmozott tőkét értékelhető módon képesek növelni és akár adókedvezmények is igénybe vehetőek segítségükkel. Miért tartaná pénzét a megdöbbentően alacsony kamatot kínáló folyószámlán, ha létezik ennél kifizetődőbb megoldás is? Az egyszeri díjas életbiztosítás kapcsán az összeg örökölhető, nem kell tehát attól sem tartania, hogy elveszik a pénz adott helyzetben. Független biztosítási szakértő segítségével sikerülhet megtalálni azt az ajánlatot, amely minden szempontból megfelel az elvárásoknak. Akár életbiztosítás kalkulátor használatával is tájékozódhat arról, hogy milyen lehetőségei vannak az életbiztosítások piacán.

Ha a takarékoskodásról és a pénzügyi előnyök kihasználásáról van szó, akkor korántsem mindegy, hogy milyen megoldásra esik a választás. Eltérő igényekkel rendelkezünk, és a megtakarított tőke nagyságától is függ, hogy melyik ajánlat mellett érdemes letenni a voksot. Konkrét elképzelések hiányában is segíthet a biztosítási szakértő, hiszen a cél nem más, mint az ügyfél igényeinek és lehetőségeinek megfelelő ajánlat megtalálása.

Scroll to top