tarsasjatek

Már nem a társasjáték a függőség, hanem a videojátékok…és a különbség óriási!

Egyre többször hallhatjuk, hogy a szülők panaszkodnak, miszerint a gyerekek teljesen a videójátékok rabjai lettek. Kutatók megállapították, hogy ezek a videójátékok ugyanúgy hatnak, mint a drogok. Talán ezért is nevezik manapság digitális heroinnak. Potenciális betegségként azonosította az American Psychiatric Association az összes internetes játékot.

A WHO már javaslatot is tett, hogy vegyék fel a mentális betegségek közé, ugyanúgy, mint a drog vagy az alkoholfüggőséget. Christopher J. Ferguson szerint azonban nincsen akkora romboló hatásuk, mint a drogoknak vagy az alkoholnak, de az tény, hogy ezek a játékok sokszor időpocsékolásnak számítanak. A tudósok szerint a kütyümentes világ az új eszközöktől mindenki függ, még a szülők is, akik a banki egyenlegüket is a neten keresztül kérdezik le, hiszen régen még a bankban kellett sorban állni, hogy azt megtudják. A gyerekek régen fára másztak, elkapták a gyermekbénulást és ették az almát a fáról. Ezek az idők elmúltak.

Azonban a videojáték őrület ellenére a legismertebb webshop, a Társasjáték rendelés növekedésről számol be. Lassan itt a karácsony és a webshopban nem hogy kisebb lenne a forgalom, hanem még nagyobb is, az előző év azonos időszakához képest. Ma már nagyon sok család próbál kilábalni a kütyük világából és leülnek az asztalhoz egy jó társasjáték erejéig. Igen sokszor a karácsonyi ajándékok között is számtalan társasjáték kap helyet. Érdemes a legfrissebb ajánlatok között körülnézni, hiszen évről évre egyre több társasjátékot dobnak piacra.

Sok esetben a már meglévő játékok kiegészítői is elérhetők a boltok kínálatában. Egy-egy ilyen kiegészítő segítségével a régi kedvenc társasjátékok újra izgalmassá és különlegessé válnak.  A Catan telepesei társasjátékhoz már megvásárolható a Kereskedők és Barbárok kiegészítő, a Trónok Harcának már a második kiadása is a boltok polcain van. Azok, akik egészen kis gyerekeknek szeretnének társasjátékot vásárolni, válasszák bátran a Legelső Játékom – Horgászni jó társasjátékot vagy a Formák és Színek játékot.

Scroll to top