Masszázs a test elixírje

A masszázsok nemcsak pihentetnek, hanem számos egészségügyi előnnyel is járnak, ha képezett szakember végzi. Számos tudományos kutatás bizonyította, hogy a rendszeres masszázs csökkenti a gyulladást, segíti az autoimmun állapotot, csökkenti a stressz hormont és fokozza az immunrendszer működését.

 A gerincgyógyító masszázsterápia  nagymértékben csökkenti a hátfájást javítja a test mozgástartományát – különösen az osteoarthritises betegek esetében.  A rendszeres migrént vagy fejfájást gyakran a nyaki izmok felszültsége, az izomzat görcse okozza. A gerincgyógyító masszázsterapeuta meglazítja a nyaki izmokat, ezáltal feloldja az izmok feszültségét.

A masszázs jótékony hatásai

  • csökkenti a kortizolszintet, ami csökkenti a vérnyomást,
  • emeli a dopamin és a szerotonin hormon szintjét, ezáltal   hozzájárul depresszió enyhítéséhez
  • a masszázsok a delta hullámokra hatnak, amelyek a mély alváshoz kapcsolódó hullámok
  • a masszázs megnöveli fehérvérsejt számát, amik erősítik az immunrendszert, segítenek a betegségek leküzdésében.
  • Masszázzsal hatékonyan lehet kezelni számos sportsérülésből eredő izomfájdalmakat.

A masszázs serkenti, a test vérkeringését, elősegíti a gyógyulást és segít a testnek a nyirokrendszeren keresztül megszabadulni a méreganyagoktól.

Súlyos betegségek kiegészítő terápiájaként is gyakran alkalmazzák a masszázsterápiát, mert enyhítik a fájdalmat, szorongást, stresszt , depressziót és enyhíti a beteg émelygését.

A masszázs hihetetlenül pihentető, enyhíti a fájdalmat bizonyos betegségeknél , például a myofascialis fájdalom szindrómában szenvedőknek.

Scroll to top