biztonsagi ajto

Kiknek ajánlott a biztonsági ajtó használata?

Szeretné, ha otthona mindig biztonságban lenne? Fontosnak tartja, hogy a megfelelő eszközökkel tegyen ennek érdekében? Elég csak néhányat kattintani a világhálón, és máris biztonsági cégek prémium kategóriás szolgáltatásaival találkozhatunk. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy mit sem érnek ezek, ha a bejárati ajtó megválasztásakor nem törekszünk a biztonságra. Az illetéktelenek otthonunkon kívül rekesztésén túl azonban egyéb területeken is bizonyított már az acél biztonsági ajtó. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy a gyártók főként kik számára javasolják a speciális kialakítással rendelkező nyílászárót.

Fókuszban a biztonság

Tudta, hogy az illetéktelen behatolók elsőként a bejárati ajtón keresztül igyekeznek bejutni a lakásba? Nem véletlen, hogy a Hisec szakemberei is azt javasolják, az elavult ajtók helyett mindenképpen a biztonsági típust érdemes előnyben részesíteni. A többpontos záródási rendszernek hála a betörők komoly akadályokba ütközhetnek, ami gyorsan elveszi majd a kedvüket a további próbálkozástól. Otthonainkban gyakran egy élet munkáját gyűjtöttük össze, természetes tehát, hogy ennek védelme érdekében szeretnénk mindent megtenni. A ma már elérhető áron beszerezhető biztonsági ajtók nélkülözhetetlenek építkezés, vagy lakásfelújítás alkalmával.

Jobb hőszigetelés

A lakás kellemes belső mikroklímája mindig több tényező függvényeként alakul. Nem mindegy, hogy milyen külső szigetelő rendszer társul az ingatlanhoz, de a nyílászárók állapota, vagy a fűtési rendszer korszerűsége is befolyásoló lehet. Ha nyílászárókról van szó, akkor sokan hajlamosak vagyunk elfeledkezni az ajtók szerepéről. A megfelelő biztonsági ajtó nem csak a nevében említett területen nyújt megbízhatóságot, hanem a szigetelés kapcsán is. Ha mindig is huzat jelenséget tapasztalt otthonában, és úgy érezte, az ajtó felől rengeteg hideg jön be télen, akkor érdemes a csere mellett letennie a voksot. Ezzel az otthon kellemes hőmérsékletén túl az energiatakarékosság és persze a kevesebb rezsi érdekében is sokat tehet. Beépítés során törekedjünk a profi szakemberek választására, ezzel elkerülve a hőhidak későbbi megjelenését.

Zajok, szagok a lépcsőházban? Itt a megoldás!

Talán Ön is megtapasztalta már, hogy mennyire kellemetlen, amikor a lépcsőházból beszűrődik minden zaj, vagy még azt is tudja, ha éppen dohányos vonult el az ajtaja előtt. Sajnos a társasházakban való együttélés szabályait nem mindenki tartja be, s ha mégis, akkor sincs garancia arra, hogy a felsoroltakból semmi nem jut be az otthon nyugalmába. Jó hír azonban, hogy a kimagasló minőségű ajtó segítségével mindezeket végleg elfelejtheti.

Igényes megjelenés, esztétikusabb élmény

Ma már búcsút mondhatunk azoknak az időknek, amikor az ajtók még nem passzoltak színükben, stílusukban a berendezéshez. A gyártók napjainkban arra törekednek, hogy funkciójuk mellett megjelenésüket illetően is a maximumot nyújtsák a beszerelt nyílászárók. Mindegy, hogy a lépcsőház felőli bejárati ajtóról van szó, vagy az udvarra nyíló változatról, az esztétikum nem elhanyagolható tényező.  Lakásfelújítás, korszerűsítés, az energiatakarékosságot célzó átalakítások alkalmával a nyílászáró választásnál érdemes arra is gondolni, hogy az ajtót hosszú éveken át látjuk majd, ezért korántsem elhanyagolható annak színe, anyaga, megjelenése.

Scroll to top