Szigetelés a házra

Amikor egy házat építünk, vagy felújítunk, ma már minden esetben felmerül a szigetelés kérdése. Hogy pontosan hol, milyen anyagú és milyen vastagságú szálas és táblás szigeteléseket kell használjunk, hogy elérjük a kívánt eredményt, ahhoz mindenképpen érdemes kikérnünk egy szakember véleményét. Fontos ismernünk a szigetelés alapanyagának tulajdonságait, hogy meg tudjuk határozni, pontosan milyen szigetelésre van az adott feladatnál szükségünk.
Legtöbbször ennek meghatározása azzal kezdődik, hogy választanunk kell szálas és táblás szigetelések között. Tető vagy födémek szigetelésénél jó választás lehet az üveggyapot, még terhelésnek kitett felületeknél a kőzetgyapot ajánlott.
A szálas és táblás szigetelések között szintén megtalálható a fagyapot, mely kiváló hő és hangszigetelő képességei mellett még esztétikus is, így akár olyan helyen is fel tudjuk használni, ahol szem előtt marad.
Természetesen sok információt megtalálhatunk az interneten a szálas és táblás szigetelőanyagokról az interneten és ha elég időt szánunk rá, akár profikká is válhatunk, mégis azt javasolnám, kérjük meg a szakembert, hogy segítsen, mert a tapasztalatot nem lehet olvasással megszerezni.

Scroll to top