Hogyan válasszunk ágyat időseknek?

Nagyon fontos, hogy az idősebbekfekvőhelyének kiválasztása. Az egyszemélyes ágyak jobban megfelelnek az időseknek, mint a franciaágyak. Vásárlásnál nem csak az esztétika számít, hanem a kényelmes és biztonságos fekhelyek kiválasztása.

Mi a kulcs az idősek ágyának kiválasztásához?

Először meg kell nézni az ágy méretét. Idős emberek számára a félig dupla méret az ideális, amely bőséges helyet biztosít a kényelmes alváshoz. A szokásos egyszemélyes méretű ágy kiválasztásánál megnő a leesés kockázata.

Az ágyról leesés súlyos sérüléseket okozhat, ezért nem szabad félvállról venni!

Az egyszemélyes ágy magasságanagymértékben befolyásolja az ágyból való felkelés vagy leülés kényelmét, ezértis döntő szemponta kiválasztásakor.

Általánosságban az ideális ágy magasságát úgy kell megállapítani, amelyen egy ember kényelmesen ül, a testmagasságának ¼ -de. A magasság és a láb hossza emberenként változó, ezért ez csak útmutató, de célszerű erre támaszkodni.

Az egyszemélyes ágy matracára is figyeljünk! 

Matrac vastagsága

  • Az ágy magasságát az ágykeret magassága és a matrac vastagsága határozza meg. Ügyeljünk arra, hogy ellenőrizzük a matrac vastagságát.

Matrackeménysége

  • Egy másik fontos tényező az egyszemélyes ágy kiválasztásánál a fekvőfelület keménysége. Ajánlatos nagy rugalmasságút választani,mert az nem terheli az idősebbek derekát.

Biztonság

  • Az utolsó szempont, amelyet meg kell vizsgálni, a biztonság. Ellenőrizzük az ágy anyagát és kialakítását, valamint az ágy teherbírását.
Scroll to top