Kazán javítás

Ahol kazánnal fűtenek -legyen az gázkazán vagy vegyes tüzelésű-sajnos előfordul, hogy meghibásodik a készülék. Mert ami elromolhat, el is romlik.

A kazán javítás mindig sürgős feladat, hiszen pont a működésével derül fény a hibára, ez pedig természetesen a fűtési időszakban jön elő. Tehát ha nem szeretnénk fagyoskodni otthonunkban, gyors segítség kell. Szakembereink bármikor állnak megrendelőink rendelkezésére a lehető leggyorsabban!

Egy kazán természetesen számos módon elromolhat. Gyakori meghibásodásként előfordul dugulás, mozgó alkatrészek meghibásodása, tömítések tönkremenetele, akár a hőcserélő vagy a vezérlő panel meghibásodása is. Ha megnézzük, a leggyakoribb ok a fűtőrendszerben keringő víz nem megfelelő minősége. Minden kis, de akár nagy alkatrész meghibásodása is a legtöbb esetben erre vezethető vissza. A víz minőségétől függően korrodálódni vagy vízkövesedni fog a rendszer és a kazán javítás menetét is ez foglya meghatározni.

A kazán javítás nem olcsó mulatság, így egyszerűbb időnként figyelmet fordítani kazánunkra és szakemberrel ellenőriztetni, és amennyiben kell átmosni a fűtésrendszert, kicserélni a kisebb alkatrészeket. Ezzel megelőzhetünk egy esetleges nagyobb kiadást. A jól karbantartott fűtésrendszer pénzt is spórolhat nekünk, hiszen például 1 mm vízkő a fűtési hőcserélő felületén már 8 %-kal több energia felhasználást eredményez a kívánt hőfok eléréséhez.

Ha mindent megtettünk, de mégis megtörtént a baj, a kazán javításhoz hívjuk azt a szakembert, aki ismeri a készüléket, esetleg beszerelte, karbantartotta. A meghibásodás mértékétől és az anyagköltségtől függően egy kazán javítás ára 10-60 ezer forint közt mozoghat. Természetesen ez eltérő lehet országrészenként, de akár szakemberenként is.

Gyors segítség kell? Kazán javításra van szüksége? Keressen minket.

Scroll to top