A Facebook letiltotta a meztelen alakokat ábrázoló festményeket

A flandriai múzeumok a Facebookon próbáltak híres festményeket hirdetni, amikor a Facebook letiltotta azokat. A régió idegenforgalmi hivatala egy visszavágó videóval és nyílt levéllel reagált a történtekre.

A Facebook nemrégiben blokkolta a flandriai múzeumok hirdetését, melyen a híres festő, Peter Paul Rubens képeit szerették volna hirdetni. A tiltás oka az volt, hogy a képen a meztelen Jézust láthatjuk, akinek testét csak egy ágyékkötő takarja.

A flamand idegenforgalmi hivatal Rubens, és még egyéb híres festők képeit próbálná népszerűsíteni, a Facebook viszont ezt egy kissé megnehezíti. Bár a blokkolás hatására a hivatal egy nagyon frappáns videóval állt elő, ami talán még nagyobb elérést is generált, mintha csak a közösségi felület hirdetései jelentek volna meg.

A videóban a „meztelen rendőrség” felszólítja az antwerpeni Rubens Múzeum Facebook-profillal rendelkező látogatóit, hogy még véletlenül se nézzék meg a meztelen testeket ábrázoló festmény kiállítást.

A Facebook egyébként azért tiltotta a festményt, mert nem enged megjelenni olyan hirdetéseket, amelyek szexuális tartalommal bírnak, még akkor sem, ha azok művészeti alkotások, vagy oktatási céllal jelennének meg.

A hivatal a videón kívül egy nyílt levelet is írt Mark Zuckerberghez, a Facebook alapítójához, amelyben tiltakozásukat fejezik ki az esettel kapcsolatban.

A Facebook igen gyorsan eljuttatta a válaszát a hivatalhoz, amelyben közölték, hogy hajlandóak beszélni a vitás kérdésekről, de továbbra is azt taglalják, hogy a meztelen testeket ábrázoló festményeket csak a hirdetésekben tiltják le, a normális posztokban közzétehetőek.

Scroll to top