Mi az aszcendensed? Megmondjuk, mire figyelj a nyáron!

Jellemrajzok esetén a Napjegyünket, a “rendes” horoszkópot veszik figyelembe mint igazi, belső énünket. Ennek ellenére új környezetben, vagy hozzánk kevésbé közel állókkal szemben gyakran viselkedünk eltérően attól, ami a “nagykönyvben”, a jellemrajzokban fel van jegyezve csillagjegyünkről. Szakértők nem, a laikusok inkább tekintenek kérdőn a helyzetre. Mi a magyarázat? A születésünk pillanatában felkelő állatövi jegyünk: az aszcendensünk!

Mi is az aszcendens?

A születésünk percében felkelő állatövi jegy. A Föld alakjából kifolyólag meghatározásnál a földrajzi koordinátákat is figyelembe kell venni. Egy nap 24 órából áll, így a 12 állatövi jegy közel 2 óránként váltakozva ébred a nap folyamán. Az aszcendens biztos meghatározásához ma már kalkulátorok állnak rendelkezésünkre, melyekkel könnyen meghatározhatjuk kevésbé ismert tulajdonságainkat.

Az aszcendens azok a tulajdonságaink, amelyeket a környezet felé mutatunk. Egyfajta kabát, köpeny, amivel védjük az alatta megbúvó szép ruhánkat. Ez alapján ítélnek meg bennünket az emberek, s mi is ezen keresztül kommunikálunk velük. Az aszcendens gyakran meghatározza fizikális külsőnket is. Belátható, hogy aszcendensünk ismerete néha talán fontosabb, mint Napjegyünké, hiszen annak minősége határozza meg belsőnk védelmét. Vegyük ezért sorra, melyik aszcendensre mik a legjellemzőbb vonások, hogy felkészülhessünk a nyári ismerkedésekre, kalandokra!

KOS aszcendens

A tettek embere! Jelszava: “Amit ma megtehetsz,… Tegnap megtettem!” A kitűzött cél mindenek felett! Ez a gyakorlatban mindenen, mindenkin, gyakran saját magán való átgázolást is jelent. Heves és azonnal akar, ami elhamarkodott döntéseket, s megbántást eredményezhet.

Amikor kezd zavarosodni a káosz a KOS körül, húzza ki az akkumulátort! Álljon le a pörgéssel, gondolkodjon, s rekreálja szellemét!

BIKA aszcendens

Munkabíró, szorgos, türelmes aszcendens, de a kapkodás, hirtelen változtatások kihozhatják sodrából. Jelszava: “Take it easy!” Ha lassan is, annál biztosabban éri el célját. Fontos számára az érzelmi és anyagi stabilitás. Harmóniára törekszik a természettel, környezetével egyaránt. A megszokott dolgok nyújtanak számára biztonságot. A jól kidolgozott szokásain nagy erőfeszítések árán változtat; de csak, ha nagyon muszáj.

IKREK aszcendens

Az örök vándor: mindig megy valami után, mégha nem is látja a pontos célt. Érdeklődő, nyitott személyiség, aki egyszerre több dologra koncentrál, hogy ne maradjon le semmiről. Igazi “nagydumás”, amivel bárkit levesz a lábáról. Mivel bárhol feltalálja magát, nem érzi szükségét ragaszkodni semmihez és senkihez sem. Eleme a levegő: ahogy fordul a széljárás, az IKREK is könnyedén elillan. Frissességre, folyamatos szellemi szellőztetésre, megújulásra van szüksége. Fizikailag is általában aktív, mozgékony, aki szeret a szabad levegős edzéseket preferálja a konditermekkel szemben.

RÁK aszcendens

Kiváló intuitív képesség, magasfokú empátia az érzékeny RÁK legfontosabb jellemzői. Nem csoda, hogy belső hangjaira hagyatkozik inkább, mint a rideg tényekre. Ahogy másokat véd, istápol, maga is védelemre, biztonságra vágyik. Csupán ilyen környezetben tud kiteljesedni, s a felszínre hívni nagyszerű, rejtett képességeit. Lehetőség szerint kerüli a konfliktusokat. Tudat alatt érzelmi zsarolóvá válhat.

OROSZLÁN aszcendens

Extravertált, optimista alkat. Jelszava: “Carpe diem!” Az élet tortájából a számára ízletes részeket fogyasztja csak el; természetesen nála a kés: ő szeli a tortát. Fontos számára a külső megjelenés, s a róla alkotott vélemény. Szereti a népszerűséget, s törekszik minél több kapcsolatot teremteni, még ha azok közül több csak felületes.

Magabiztossága meg sem kérdőjelezi, hogy őt bárki elhagyhatja, ezért nem is féltékeny. Kritika hallatán inkább leveszi a hangot…

SZŰZ aszcendens

Precizitása sokakat zavarba ejt. Rendszerető, kimért, s mindenkit, aki nem illik bele az ő rendezett világába, kétkedéssel figyel. Minden döntést alapos, de gyors elemzések előznek meg. Maximalista mind másokkal, mind magával szemben. A szellemi párbajok embere. Szorgalmas, éles eszű, kitartó: minden megvan benne, ami a sikerhez kell. De addig analizál, míg le nem beszéli magát az önmegvalósításról.

MÉRLEG aszcendens

Egyensúlyát csak valaki mellett találja meg. Jelszava: “Egyedül nem megy! Vagy csak nagyon nehezen…”. Ebből következik nyitott, barátságos, vidám természete. Mindenben a harmóniára törekszik. Környezetében gyakran mediátorként működik. Alkalmazkodóképessége határtalan, aminek hátulütője lehet önmaga elveszítsére.

SKORPIÓ aszcendens

Kíméletlen mind környezetével, mind magával szemben. Két út közül a nehezebbet választja. A felszín számára nem elég: a dolgok legmélyéig igyekszik hatolni. Vonzza a misztikum, a titokzatosság, rejtélyek. A legkilátástalanabb időkben, szinte a semmiből képes kreativitásával, kitartásával és elszántságával várat építeni. Nagy szellemi-lelki energiákkal bír, amivel szeret segíteni másoknak, gyógyítani őket, illetve vezetőként hasznosítani. Elszánt, céltudatos, s keményen hajtja magát. Követni is nehéz, nemhogy tartani vele a lépést. Az elszenvedett sérelmek érlelődnek benne, s alkalom adtán kegyetlenül visszaszúrhat velük.

NYILAS aszcendens

A remény megtestesítője. Érdeklődő, nyitott személyiség, akinek a vadászat maga az élvezet, nem a vad elejtése. Így nem is mindig fejez be mindent, amit elkezd. Szellemileg is nagyon edzett; ezen a téren is folyamatos kutatás, önfejlesztés jellemzi. Ugyanezt ritkán feltételezi a másikról. Hajlamos figyelmen kívül hagyni a másik érzelmeit, gondolatait.

BAK aszcendens

Nagyon elhivatott, szorgalmas, hatalmas munkabírású személy. Céljaiért keményen meg kell dolgoznia. Óvatos, s minden kérdéses helyzetre inkább támadással reagál. Az élet erőteljesen edzi, ami megkeményíti. Érzelmeit korlátozottan, s csak bizonyos embereknek mutatja ki. Becsülendő a kötelességtudata, s az ebből adódó felelősségérzete, gondoskodása, hűsége és áldozatvállalása.

VÍZÖNTŐ aszcendens

Fejlett intellektusú, kedves személy, akihez nehéz közel kerülni. Reális gondolkodását, kreativitása, újszerű látás- és gondolkodásmódja teszi egyedivé. Nyitott az új dolgokra; igazi reformer, ami miatt környezete sokszor különcként tekint rá. Nehezen áll be a sorba; magát gyakran véli feljebbvalónak. Érzelmeit nehezen fejezi ki.

HALAK aszcendens

Szelíd, idealista személy, extrém kifinomult érzelmi intelligenciával. A szíve irányítja, mellyel sokan visszaélnek. Hajlamos elveszni a részletekben; a jelentősebb dolgokra pedig nem marad energiája. Keveset elégedetlenkedik, inkább beletörődik sorsába. Empátiája olyan mértékű, hogy mások problémáját a sajátjaként éli meg. Beszédes, társaságkedvelő. A rideg valóság elől idealista álmaiba menekül; szembesítés esetén strucc-politikát folytat.

Scroll to top