Videó készítés okosan. Miért érdemes a fotóstúdió bérlése mellett döntened?

A videós anyagok manapság kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek, mind a tartalomgyártók, mind pedig a felhasználók körében, így egyre nagyobb fókusz kerül a videó készítés folyamatára. Legyen szó egy rövid, impulzív felvételről, amely egyszerre hat erőteljesen minden egyes érzékszervedre, valamint az érzelmeidre egyaránt. Vagy legyen szó egy hosszabb és információval teli anyagról, amely megragadva az észérveket, a logikának kedvez. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei egyaránt.

A minőségi videó készítés alapfeltételei

 

Ugyan ma már szinte mindenki rendelkezik olyan okostelefonnal, amely használatával, valamint néhány alkalmazás segítségével egész jó kis videófelvételeket készíthet nagyobb beruházás nélkül. Az elkészült anyag tökéletesen felhasználható az Instagram oldaladon, valamint TikTok-on egyaránt. Azonban sose veszíts szem elől a marketingcéljaidat, tudd, hogy milyen jellegű videóra van szükséged!

Abban az esetben, ha az anyagot üzleti célzattal szeretnéd felhasználni és elsődleges célod a vevőszerzés, a követői táborod növelése és ezáltal a fogyasztás megnövelése, akkor sokkal magasabb minőségben szükséges gondolkodnod. Természetesen ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt korábban elképzelted.

Fotóstúdió bérlése, vagy saját létrehozása?

 

Amennyiben szeretnéd saját magad megoldani a videózást, akkor a kezdeti befektetés kifejezetten magas lesz. Nem elegendő beszerezned a videózáshoz szükséges alapkellékeket – mint a kamerát, az objektíveket, az állványokat, a fényforrásokat – hanem egy, a tevékenység jellegéhez tökéletesen illeszkedő helyiséget is találnod kell hozzá. Vannak különböző kritériumok, amelyek teljesülése nélkül nem érdemes belefognod az átrendezésbe. A helyiségnek legalább 50m2 alapterületű legyen, valamint 2,8m belmagassággal kell rendelkeznie.

 

Egy fotóstúdió bérlése sokkal egyszerűbb és olcsóbb megoldás lehet, hiszen mindazonáltal, hogy már minden szükséges eszközt összeválogattak a szakemberek, a tökéletes körülmények is adottak. Elegendő alkalmanként fizetned és nem kell aggódnod az általad generált rezsiköltségek miatt sem.

Videó készítés menete

 

Amint megszületett a mindent elsöprő ötlet, akkor el is kezdődhet a videó készítés folyamatának legelső fázisa: a tervezés. Még akkor is, ha biztos vagy a dolgodban egy pontosan felállított tervre van szükséged! Ehhez azonban ismerned kell a célcsoportodat, tudnod kell, hogy kikkel és hogyan kommunikálsz. Hogy melyek azok az elemek, amelyek semmiképpen sem hiányozhatnak a felvételekről és melyek azok, melyek inkább elriasztják a célcsoportodat, mintsem megszólítanák. Amennyiben tudod, hogy mit szeretnél elérni, hogy mik a videó kötelező elemei, akkor indulhat is a forgatás!

Forgatásnál a legnagyobb hangsúly a minőségen van, amelyhez tökéletes fénybeállítások, akusztika és hangosítás szükséges, a számodra tökéletes helyszín megtalálásán felül. A személyi és tárgyi feltételek sem elhanyagolhatók, ám abban az esetben, ha egy profi marketingügynökséggel dolgozol együtt, akkor ők ezt a terhet leveszik a válladról!

Végső mozzanatok

 

A vágás és az utómunka által ölt testet a videó. Ekkor kerülnek helyükre a képkockák, ekkor lesznek összhangban a felvételek a zenével. Még mindig nem dőlhetsz hátra, hiszen az anyag elkészültével a publikálás előtt még véleményezned szükséges a munkát. Légy kritikus és maximalista, hiszen mindezek után az anyag a nézőközönség elé jut. Amennyiben úgy érzed, hogy az anyag készen áll arra, hogy nyilvánosságra kerüljön, akkor a videó készítés utolsó lépcsőfoka következik, a disztribúció.

 

Ne fájjon a fejed a munkálatok miatt, bízd profikra a videózást! Fordulj bátran a DLX Media szakértői csapatához, akik leveszik a válladról a terhet!

Scroll to top