Sövényvágók otthonra – a szépen ápolt kert fő támogatója

Ha a kertet igazán kicsinosítanánk a kerti parti előtt, esetleg a nyaraló sövényeit akarjuk helyreigazítani, akkor nem kell egyből egy kézi ollót magunk elé képzelni – ennél már sokkal modernebb, gyorsabb és hatékonyabb megoldások is léteznek. Nézzük, milyen típusú sövényvágókat érdemes otthonra beszerezni!

Egy jól megválasztott sövénynyíró, mely az Alza webshopjában is megtalálható, sokáig hű társunk lehet a növények gondozásában és a kert karbantartásában. Elengedhetetlen, hogy a növények mennyisége mellett illeszkedjen hozzánk és kézre essen, így mindenképpen érdemes jól átgondolni, hogy melyiket válasszuk. Akár videókat is nézhetünk a kiszemelt eszközről, hogy lássuk, miként használják mások.

A sövényvágók többsége kézi, azon túl a klasszikus olló mellett a motorral működő benzines, kábeles-elektromos vagy akkumulátoros változatok közül tudunk választani. Utóbbiak előnye, hogy nemcsak gyorsabban lehet velük dolgozni, de sokszor hatékonyabbak is ritkás növényzet esetén.

Amennyiben sok növényt kell karbantartani és nagy területen dolgozunk, akkor a benzines sövénynyírók közt találhatjuk meg az ideálist – ezekkel a nehézség az, hogy a benzin utánpótlására kell figyelni, és nem annyira környezetbarát a használatuk, mint elektromos társaiké. Ugyanakkor ez a típus a legprofesszionálisabb, ami nagy területek gondozásához kiváló a strapabírósága miatt.

Az elektromos sövényvágó közepes és kisebb méretű kertekhez egyaránt megfelelő választás, de figyelni kell a kábel hosszára, valamint arra, hogy akár hosszabbítóra lehet szükség ahhoz, hogy minden területet elérjünk vele az üzemeltetésekor. Használatukkor kockázatot jelent a kábel, nehogy átvágjuk.

Az akkumulátoros esetében elmarad a kábel és nem károsítja akkora mértékben a környezetet, mint benzines társa. Szabadon mozoghatunk vele és csendesebbek is a másik két típushoz képest, de rendszeresen kell tölteni őket ahhoz, hogy igazán hatékonyan dolgozzanak. Ha túl sok növényt akarunk velük metszeni, akkor a vágások között töltésre szorulhatnak.

Bármelyiket is találjuk szimpatikusnak, az Alza.hu kínálatában megtalálhatjuk mindegyiket, ráadásul kedvező áron!

A fotó forrása:

Virrage Images / Shutterstock.com

Scroll to top