Motorolaj kell az autómba, de fogalmam sincs, hogy milyen!

Azt hihetnénk, hogy a fenti sorok valami nagy katasztrófát sejtetnek, mivel fogalmam sincs, hogy mit kéne a kocsiba venni motorolaj gyanánt. Pedig csak annyi fog történni valójában, hogy felmegyek az olajwebshop.hu-ra és végignézem nektek, hogy hogy is zajlik egy kiválasztási folyamat a segédleteik alapján.

Igen, mert hogy ezen a weboldalon ilyen is van a motorolaj kiválasztása kapcsán. Még a szakmabeliek is elismerik, hogy ezen aztán nem egyszerű eligazodni úgy, hogy közben azért ezt gyakran az autótulajdonos veszi meg, nem a szerelő. Szóval nem baj az, ha egy kicsit azért ért hozzá az ember. Tehát, ha felmentek a weboldalra, az olajwebshop.hu-ra, akkor a bal menüsávban kicsit lejjebb görgetve találhattok egy olyan pontot, ahol épp egy kannából motorolajat töltenek egy járműbe. Nos, ide kéne kattintani!

Az oldalon egy videó fogad, ami azt mutatja be, hogyan kell használni a weboldal motorolaj keresőjét. Nagyon egyszerű a helyzet, mert igazából az autó márkáját és típusát kell megadni, amelyhez ők egy adatbázisból le tudják hívni a gyári ajánlást. Ezek után pedig már pofonegyszerű a megfelelő motorolajat megrendelni.

Ha viszont valaki annyira képben van, hogy pontosan tudja, hogy milyen fokozatú és márkájú olajat szeretne vásárolni, akkor erre is megvan a keresőfelület és itt azonnal az olajokhoz juthat a vásárló. Más kérdés, hogy azért ebből a rengeteg márkából sem egyszerű kiválasztani azt, hogy melyik legyen a befutó, mert mindegyik nagy márka, mindegyikről már sokat hallott az ember még laikusként is, tehát nehéz reláció jelet tenni egy-egy termék között. Talán majd dönt az első benyomás – vagy az ár.

Az olajwebshop.hu arra is felhívja a figyelmet, hogyha motorolaj csere merül fel, az általában párban jár néhány szűrő cseréjével is. Ennek azért kell így lennie, mert ha a szűrőt nem cseréljük, ugyanúgy nem fog felfrissülni az a rendszer, ahogy a motorolaj cseréjének elmulasztásával is csökkentjük az autó élettartamát. Szóval érdemes ezeket az előírásokat komolyan venni és valóban együtt cserélni a szűrőt az olajjal, hogy a tiszta olaj tiszta szűrőn keresztül áramolhasson a motorban. Ez mindenkinek a hosszú távú érdeke. Na de, ha már a motorolaj választáson ilyen könnyű volt túlesni, akkor jön rögtön a következő nagy kérdés: milyen szűrő kell az autóhoz?

Ehhez is készítettek videós segítséget, méghozzá háromfélét – na meg persze blogot is írtak róla. Van egyszer egy videó a motoroknak, hogy ők hogyan válasszanak szűrőt. Aztán van kettő másik az autóknak, amelyek márka szerint segítenek a választásban. Itt is egyszerűen meg kell adni néhány alap paraméterét az autónak és már tudjuk is a gyári ajánlást. Ez azért nagyban megkönnyíti a közemberek eligazodását ezekben a nehéz autós témákban. Én legalábbis nagyon hálás vagyok érte, hogy nem mindent magamtól kell kitaláljak, hanem ilyen mértékű segítséget kapok szakmai berkekből.

Ha ti is szeretnétek ilyen biztos körülmények között válogatni az autós holmik között, akkor az olajwebshop.hu egy biztos pont. Nemcsak motorolaj és szűrő van a kínálatban, hanem ennél sokkal több minden, tehát érdemes először itt körülnézni, ha bármire szükségetek volna az autóval kapcsolatban. Ha pedig inkább a személyes vásárlást részesítitek előnyben ezekben a témákban, megértem, erre is van lehetőségetek a fővárosban. A pontos címet az olajwebshop.hu oldalon találhatjátok meg.

Scroll to top