Mi alapján válasszunk tárhely szolgáltatót

A tárhely szolgáltatáson nem érdemes spórolni! Hosszútávon kifizetődőbb egy olyan tárhely szolgáltatóval szerződnünk, aki minden igényünknek megfelel. A tárhely ára a tárhely méretétől és a szolgáltatások igényétől változik. Többnyire a szolgáltatók 3-4 fajta csomaggal állnak ügyfeleik rendelkezésére. Elsősorban nagyon fontos az ügyfélszolgálat elérhetősége és segítő készsége a probléma megoldásában.
Fontos, hogy legyen hozzáférésünk is a tárhelyhez, mert egy esetleges problémát mi is könnyen megoldhatunk, ha nagyon sürget az idő és tudjuk kezelni a webtárhelyet. (A weboldal készítésénél a szolgáltató ügyfélszolgálata megismerteti azon lehetőségeket, amiket szükséges kezelni, tehát könnyen elsajátítható a saját weboldal szerkesztése.) A memória mérete és a gyorsaság a következő a listán. Nagyon fontos mindkettő! A gyorsaság ma már elengedhetetlen, hiszen senki sem szeret várni. Ha várakoznia kell a weboldal látogatónknak, akkor sajnos könnyen tovább állhat és más oldalakat kereshet, ami nekünk veszteség!

A tárhely szolgáltató következő fontos tulajdonsága, hogy mindig legyen elérhető a weboldalunk! Ha esetleg mégis technikai probléma lépne fel, akkor azt mielőbb oldja meg a tárhely szolgáltatónk! Erre nagyon figyeljünk! És nem utolsó sorban a biztonsági mentés is benne foglaltatik a szolgáltatói szerződésünkbe. Az már részlet kérdése, hogy ki milyen gyakorisággal kéri a biztonsági mentéseket (napi, heti vagy havi bontásban). Ezek elengedhetetlen szempontok egy tárhely szolgáltató választása esetén!

Scroll to top