jameson whiskey

Jameson whiskey aromás kávéval

Ma már elmondható, hogy messze ez a legkelendőbb ír ital a világon. A Jameson whiskey a XIX. század eleje óta ismert nemzetközileg és több mint 130 országban lehet megvásárolni. A gabona whiskey és single malt keverékéből készül. Ez némileg eltér a skót whisky lepárlók által használt hagyományos módszertől. A Dublin Smithfield negyedében található Jameson lepárlóüzem 1780-ban nyílt meg.

Alig néhány évvel később egy John Jameson nevű skót lett a szeszfőzde vezérigazgatója. Később ő vette át a szeszfőzde teljes tulajdonjogát és bővítette a termelést, de a vállalatnak erős konkurenciával kellett szembenéznie. Idővel azonban a versenytárs szeszfőzdék közötti rivalizálás ellenére, Írország legjelentősebb szeszfőző vállalkozójává vált. A lepárlóüzem ma is működik és kiváló whiskeyt állít elő.

Az ír Jameson whiskey a malátázott és malátázatlan árpából készült és a legfinomabb gabona whiskey keverésével készül. Mindkettőt háromszor desztillálják, ami hihetetlen lágyságot kölcsönöz neki. Mindez a tapasztalt lepárlómesterek szenvedélyének és elhivatottságának is köszönhető. A Jameson whiskey egyedülálló, könnyű és gyümölcsös ízzel rendelkezik. Egyedi ízét számos módon élvezhetjük, többek között különféle italok, koktélok és kávék kísérőjeként is ideális.

A diófélék, a vanília és a virágok aromája eredetivé, melengetővé teszi a kávét és finom ízt, illatot kölcsönöz neki. A Jameson whiskey más ír fajtákhoz képest nagyon könnyű és finom, ezért ideális a kávé kísérőjeként. A lecsengése sima és lágy, ellentétben egy élesebb bourbon vagy rozs whiskeyvel. A kávé lehet normál, koffeinmentes vagy szemes is. Minden az Ön preferenciáitól függ.

Scroll to top