Hogyan válasszuk ki a megfelelő íróasztalt? – Folytatás

A sarokasztalok előnyei

Csak a szoba egyik szöglet foglalja el a sarok fenyő íróasztal, több hely jut a többi bútornak, illetve nagyobb szabad terület marad a szobában.

Rekeszek, fiókok vagy polcok a fenyő íróasztalban, vagy alatta több mint hasznosnak bizonyulnak. A notebookot, könyveket vagy tollakat is eltüntethetjük, ha már nincsen rájuk szükségünk.

Az íróasztal minőségének felméréséhez nézzük meg a fiókokat. A sínek stabilak legyenek, a fiókoknak könnyen kell csúszniuk.

Mire figyeljünk a fenyő íróasztal vásárlásánál?

Fontos szempont, amelyre figyelnünk kell az íróasztal kiválasztásánál az ergonómia és a használhatóság.

Ha sok időt töltünk az íróasztalnál, bizony előbb, vagy utóbb megfájdul a hátunk, nyakunk megfeszül, ezért különösen  fontos az íróasztal az ideális magassága. Ezen felül a kis részletek is fontosak bizonyulhatnak az íróasztal vásárlásánál. Ide tartoznak a kábelcsatlakozók, a fiókok és rekeszek, amelyek akár zárhatóak is lehetnek.

A gyártók nagy választékot kínálnak innovatív belső polcokkal rendelkező szép kivitelezésű fenyő íróasztalokból.

Hova tegyük az íróasztalt?

Akár fenyő íróasztal választunk akár más anyagból gyártottat, az asztalnál történő munkához fény szükséges.

Az íróasztal legjobb helye az ablaknál van

A természetes napfény megfelelőbb, mint a mesterséges fény. A tudósok bebizonyították, hogy a természetes fény, a napfény, sokkal jobban elősegíti a figyelmet, mint bármilyen mesterséges fény.

A szemnek is sokkal jobb. Ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy az elhelyezés után a napfény ne vakítsa el az íróasztalnál dolgozót. Ha több ablak közül lehet választani, ezeket a szempontokat figyelembe kell venni.

Scroll to top