Digitális és analóg precíz vízmértékek

Építési és szerelési munkák egyik fontos mérőeszköze a vízmérték, vagy másnéven lejtésmérő. A legelterjedtebb változat még ma is a hagyományos libellás vízmérték. Ennek előnye, hogy olcsóbb, használata nem igényel külön ismerett.

A vízmértékbe minimum kettő libella található, az egyik a vízszintes, míg a másik a függőleges irányt mutatja. A hedue vízmértékek pontossága 0,029°! A vízmérték jellemzője a tartós alumínium eloxált profil, a kettő nagypontosságú libella és az 5 év garancia! Fontos, hogy a vízmérték pontosságára 5 év garanciát vállal a gyártó.

A vízmértékek másik nagy csoportja a digitális kijelzővel szerelt szögmérésre és lejtésmérésre is képes változat. A készülékbe épített nagyméretű kijelző és a tizedfok pontosságú szögérzékelő gyorsabb és pontosabb használatot biztosít, mint a hagyományos változat. A hedue digitális szögmérőinek mindegyike képes abszolút és relatív mérésre. Ez azt jelenti, hogy mérhetünk a valós vízszinteshez képest, vagy egy megadott dőlést felvethetünk 0 értéknek és innen mérhetünk tovább. Emellett a mérőeszközök fok, mm/m és egyes modellek még % kijelzésre is képesek.

Bármelyiket is választja a MűszerGuru.hu oldalán ezeket azonnal megrendelheti, a termékeket raktárról akár már másnapra kiszállítjuk Önnek!

Scroll to top