ESTA vízum igénylése

Biztosan tudja, hogy annak érdekében, hogy beléphessen az Egyesült Államokba, szüksége van egy utazási engedélyre is. Az ESTA, vagyis az Elektronikus Utazási Engedély most online is igényelhető, az oldalra kattintva. Azon polgárok számára kötelező ennek beszerzése, akik részesei a Vízummentességi programnak. Ugyanakkor abban az esetben sem szükséges Önnek a hivatalos USA vízum, ha 90, vagy annál kevesebb napig akar az Államokban tartózkodni. Végül, de nem utolsó sorban, akinek return vagy továbbhaladó jegye van, szintén elég az ESTA megszerzése.

Lényegtelen, hogy milyen célból szeretne az USA-ba utazni, erre szüksége lesz. Ha csak szeretné felfedezni a filmekben bemutatott, csodás városokat a felhőkarcolóikkal, vagy épp üzleti célból kell ott töltenie néhány hetet, az utazási engedélyt kérni fogják. Még akkor is szert kell rá tennie, ha csak átutazóban van. A Vízummentességi Programban részt vevő országok között megemlíthető meg Ausztria, Litvánia, Finnország, Belgium, Dánia, Japán, Izland, Írország, San Marino, Franciaország, Németország, Ausztrália és számos egyéb. A teljes lista az oldalra kattintva mindenki számára elérhető.

Amit még fontos tudni: az ESTA engedély kötelező ezen országok polgárai számára, de ez még nem garantálja az Államokba való belépést. Amikor megérkezik, egy USCBP tiszt által végzet rutinellenőrzés alá vetik, és csak ezt követően hagyhatják jóvá a belépést. Az ESTA kérelem visszautasítása még nem gátol meg senkit abban, hogy egy konzulátuson vízumot igényeljen.

Egyetlen kattintással igényelheti ezt Ön is. Aki még sosem járt az Amerikai Egyesült Államokban, annak az oldalon található Blog részleg hasznos információkat nyújthat. Megismerheti, hogy milyen az egészségügyi ellátás a külföldiek számára, valamint útikönyvet is letölthet a New York JFK Nemzetközi Repülőtérhez. Ha pedig a Miami Nemzetközi Repülőtéren keresztül utazik, akkor is fontos, hogy elolvassa az estavisa.hu által rendelkezésére bocsátott információkat.

Az ESTA kérelem jóváhagyása után fedezze fel, hogy melyik az az 5 város, amelyiket semmiképp sem szabad kihagyni, ha már itt jár, majd tervezze meg a napjait úgy, hogy mindenre időt tudjon szánni! Amerikába utazni egy igazi élmény, de nagyon fontos, hogy mindenre időben felkészüljön. Egy olyan helyről beszélünk, ahova sokan csak most érkeznek először, ezért nagyon sokat segíthet nekik minden információ az ESTA kérelem folyamatáról.

Nézzen szét, ismerje meg a szabályokat és előírásokat, valamint merüljön el a hasznos bejegyzésekben, amelyek tanácsokkal és tippekkel látnak el minden utazót!

Scroll to top