Bundazsák, avagy hogyan öltöztessük a babát télen?

Minden anyuka tudja, hogyha egy baba eleget van a friss levegőn sokkal jobb lesz az étvágya, és sokkal nyugodtabban alszik. Igen ám, de hogyan öltöztessük pici babánkat a levegőztetéshez főleg télen. Az egészen újszülött babákat fokozatosan szoktatjuk a levegőhöz. Ez azt jelenti, hogy naponta néhány percre a szoba ablakát kinyitjuk, az időt minden nap egy picivel lehet növelni, és ha már elértük a fél órát, akkor akár babakocsiban is kitehetjük a babát a szabad levegőre.

A téli babákat ajánlott négy – öt hetes kortól ki vinni a levegőre, természetesen ez nagyban függ az időjárási viszonyoktól is. Tiszta, napos, kellemes időben nyugodtan lehet már az egészen kicsikkel is nagyokat sétálni, ehhez viszont megfelelő öltözékre van szükség. Természetesen vigyázni kell a réteges öltözésre, a kesztyű, sapka alap kellék kell legyen, és figyeljünk arra, hogy olyan ruhadarabokat válogassunk össze, amelyek nem akadályozzák a babát a szabad mozgásában. Nagyon praktikus a babakocsiba tehető meleg, szél- és nyirkosságálló bundazsák.

A bundazsák megvédi a babát az időjárás viszontagságaitól, melegíti a babát alulról és felülről is. A bundazsák mellett is télen alapkövetelmény a réteges öltöztetés, egy réteg hosszú ujjú pamutbody, rugdalózó esetleg melegebb nadrág vagy kardigán, pulcsi. Egy fokkal enyhébb időben a rugdalózóra már jöhet egyenesen a bundazsák, azonban, ha nagyon hideg van, akkor mindenképpen ajánlott harisnyát is adni a babára. Ne ijedünk meg az időjárástól, hanem figyeljünk az öltözködésre és iktassuk be a napirendünkbe a mindennapos levegőzést.

Scroll to top