Az állvány bérlés szempontjai

Az állvány bérlés, a megfelelő állványrendszer, a szakemberek megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Így összegyűjtöttük most azokat a szempontokat, melyek segíthetnek a megfelelő állványrendszer kiválasztásában.

Az állvány bérlés során a legfontosabb szempontok:

  • Az állvány anyaga. Az állvány anyaga döntő szempont kell, hogy legyen az állványozás, állványbérlés során. A nem megfelelő anyagú állvány könnyen ellehetetlenítheti a munkavégzést. Az állvány anyagát meghatározza, hogy mekkora súlyt kell majd elbírnia és milyen hosszú időn át lesz felállítva. Míg egyes anyagok időtállók, úgy mások nem, vagy kevésbé alkalmasak szélsőséges időjárásban történő munkavégzésre, így nem mindegy, hogy milyen anyagú állványt választ egy nyári, két hónapos munkára, vagy egy 1-2 éven át, több évszakot átölelő munkára.
  • Mennyire idős az állvány, mennyire van elhasználódva, milyen a minősége? Természetesen nem csak az fontos, hogy milyen anyagú az állvány, hanem az is, hogy milyen állapotban van. Ha régi, nem megfelelően lekezelt, rozsdás állvány áll rendelkezésre a bérlésre, inkább válasszon másik partnert, ne kockáztassa a rossz minőségű állványzattal dolgozói épségét! Mindig válasszon megfelelő minőségű, szakszerűen lekezelt, festett állványzatot!
  • Milyen talajra lesz felépítve az állvány? A különböző állványtípusok mind más-más típusú talajra ideálisak. Így az állványozás, állvány bérlés során mindenképp fontos figyelembe venni a talaj típusát.
  • Meg tudja oldani az állvány szállítását és építését? Ha nem állnak rendelkzésére megfelelő eszközök és szakemberek az állvány elemeinek elszállítására és összeszerelésére, válasszon olyan állványozási szolgáltatót, amely nem csak bérbe adja állványait, de megfelelő szakemberekkel tudja támogatni munkáját. Ezzel hatalmas terhet vehet le a válláról. A nem megfelelően felépített állványrendszer életveszélyes lehet és egy ellenőrzés során komoly bírságokat is róhatnak ki miatta.
Scroll to top