életbiztosítás havi díja

Mennyibe kerül egy életbiztosítás havi díja?

Az eletbiztositas.com oldalon biztosítás típusonként nézheti meg, hogy milyenek az életbiztosítások havi díjai. Mennyibe kerül egy életbiztosítás havi díja? Nagyon fontos egy életbiztosítás kiválasztásakor a jó ár, a jó havi díj. Balesetbiztosítás, kockázati életbiztosítás, különféle gyermekmegtakarítások közül választhatunk a széles kínálatból.

A balesetbiztosítás egy kockázati életbiztosítás, annak is a speciális formája. Csak baleset esetén térít, azaz ha nem történik meg az esemény, akkor semmit sem fizet. A balesetek általában a tudtunk nélkül és váratlanul következnek be és általában senki sem számol vele. Ez azonban lehet egy nagyon rossz pontja is életünknek, hiszen az eddigi jól megszokott életvitel felborul és sorra jönnek a gondok. A legnagyobb probléma ezeknél az eseteknél a keresőképtelenség.

A biztosítók zöme ma már foglalkozik ezzel a típusú életbiztosítással, hiszen van rá igény. Az Union, az Uniqa és a Signal is elérhetővé tette termékpalettájában. A Signalnal és az Uniqanál éves szinten 16 000 forintot, az Unionnál 17 000 forintot, szükséges megfizetni, amely havi szinten nem éri el egyik esetben sem az 1500 forintot. Ha mélyebben belegondolunk, akkor bizony ez nem pénz a biztonságunk érdekében.  A kockázati életbiztosítás kiválasztása során a korunkat, az egészségi állapotunkat mérlegelik a biztosítók, mielőtt megkötik velünk a szerződést. A dohányosok sok jóra ne számítsanak, mert az erős negatívumként értékelhető. Egy 10 millió forintos haláleseti biztosítás egy nemdohányzó ügyfél esetében havi szinten 3800 forint, míg egy dohányzó esetén már elérheti a 7500 forintot is. Láthatjuk mekkora a különbség.

A gondoskodó szülők a gyerekekre is gondolnak és kötnek rájuk biztosítást. A gyermek megtakarítások általában 6 és 8 millió forint környékén mozognak, hiszen ez az összeg már elegendő egy életkezdéshez. A havi díj minden esetben attól függ, hogy mikor kezdjük el a megtakarítást. Ez az összeg arra is jó, hogy tudjuk, gyermekünk nem mínusszal kezdi az életet. Ezt az összeget el lehet költeni a továbbtanulásra is, egyetemi vagy főiskolai tandíjra. A 6 500 000 forintos megtakarításra akár 8 százalék hozamot is kifizetnek a biztosítók.

Scroll to top