Felszereltség szerint eltérő inverteres klíma ár

Sokan csodálkoznak azon, hogy egyes klímák mennyivel drágábbak, mint a többi. Ezt viszont a gyártók nem önkényesen szabályozzák, hanem, ami többe kerül, az valószínűleg többre is képes. Az inverteres klíma ár többnyire magasabb, mint a normál klímarendszerek beszerzési díja. Ugyanis ez a rendszer a hűtési feladatok elvégzése mellett, fűtésre is képes. Ez a funkció a legtöbbször kívülről észrevehetetlen, hiszen hasonló kiszerelésben árusítják, mint az átlagos légkondicionálót. A berendezés leírásában azonban részletesen informálódhat arról, hogy mire is képes a gép, hiszen ezt külön feltűntetik.

A fűtési és hűtési kapacitás a legtöbbször eltérő mértékű. Ezt vegye figyelembe, ha inverteres klímát szeretne az otthonába beépíteni. A gépezet kényelmi funkcióit is érdemes áttekintenie, hiszen ezek nagyban eltérnek egymástól, úgy mint a típustól függő inverteres klíma ár is.

Egyesek képesek arra, hogy folyamatosan szabályozzák a levegő hőmérsékletét. Ha kell, akkor a fűtést aktiválják, máskor pedig a hűtést. Ezt nem mindegyik split klíma tudja. Ugyanakkor nagyon hasznos lehet az a funkció is, amely lehetővé teszi, hogy a légkondicionáló csak akkor kezdjen el levegőt fújni, ha már eléggé felmelegedett ahhoz, hogy kellemes legyen. Senki sem szeretne a nyakába hideg levegőt kapni addig, amíg a klíma megfelelően be nem melegszik.

Ezt viszont az inverteres klíma ár is szokta tükrözni. Hiszen, minél több kényelmi funkcióval van felszerelve, annál nagyobb összegbe kerülhet. A follow me és a különböző működési fokozatok is olyan extra képességek, amelyet befolyásolhatják az inverteres klíma árat.

Scroll to top