Magyarország legnépszerűbb falfestéke

Otthonunk szépítéséhez rengeteg módon foghatunk hozzá attól függően, az milyen átalakítást igényel, vagy miképp szeretnénk kissé felfrissíteni, izgalmasabbá tenni.

Egyes szakemberek szerint ajánlott 2-3 évente tisztasági festést végezni otthonunk falain, mellyel nem csak a színeket frissíthetjük fel, de véd a penészedés, bepiszkolódás ellen is. Különösen igaz ez, ha egy használt lakásba költözünk. Új otthonunkba lépve egészen különleges érzés a frissen festett falak illata.

A színválasztásnál a ma forgalmazott beltéri falfestékek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb, legesztétikusabb árnyalatot, mely leginkább igazodik elvárásaihoz és stílusához. A ma vásárolt beltéri falfestékek közül a legkedveltebb árnyalatok napjainkban a barackvirág, napraforgó, valamint a pipacs-vörös.

Ezen festékek gyártója a Poli-Farbe, mely igen széles skálán kínálja színeit az otthonukat szépíteni vágyóknak.

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. Magyarország egyik meghatározó festék- és vakolatgyára, amely teljes mértékben hazai tulajdont képvisel. A gyár az évek során a kitartó munka eredményeképpen egészen nagy sikerre tett szert a piacon. Karrierjük kezdetén zománcfestékeket, vizes bázisú favédő szereket, vakolatokat készítettek, majd 2005-től robbant be a nagy sikerű Platinum festékcsalád, mely egy egyrétegű, premium minőségű falfesték.

A beltéri festék kiválasztása olykor nehezebbnek tűnik, mint gondolnánk, de a ma forgalmazott

festékek általában már színre kevertek, és felvitelük sem jelent problémát intenzív, erős színpigmentjei miatt.

Saját kezű átalakítást kedvelők számára nyugodt szívvel ajánljuk ezen beltéri festékeket, melyeket csak leemel a polcról, hazaviszi, és mehet fel a falra. Használatuk igazán egyszerű, és nem követelnek különösebb szakmai hozzáértést sem. A hozzávalók listája sem földig érő, mindössze Teddy-hengerre, csepegtetőrácsra, papír-ragasztószalagra van szükségünk a szegélyek, ajtófélfák védelmére.

Ezeket különböző kiszerelésben vásárolhatjuk meg, a festeni kívánt falfelület nagyságától függően 1L, 2,5L valamint 5L-es csomagolásban. Előnyei közé sorolható továbbá, hogy gélesített halmazállapota végett csepegésmentes használatot biztosít, a száradási idő igen alacsony (2 óra), formaldehid mentes, tehát kevésbé szennyező, illatosított, és felvitelénél nincs szükség 1-2 rétegnél többre.

Pozitívum emellett, hogy az említett Platinum termékeket a forgalmazó honlapjáról, webáruházon keresztül is beszerezhetjük.

Ennek ellenére természetesen akadnak, akik ódzkodnak ettől a megoldástól, és inkább színminta alapján kevertetik ki a festéket valamelyik nagyobb barkácsüzletben vagy festékboltban. Ez a megoldás is igen népszerű, hiszen a falak nagyságától, m2-től függően tudnak pontos ajánlatot adni a hozzáértők a mennyiséget illetően, valamint a színeket géppel keverik így garantáltan elérhető a kívánt színárnyalat.

A kevertetett festékeknél is ugyanúgy meg van a lehetőségünk, hogy magunk dolgozzunk vele, de talán kényelmesebb, ha szobafestőt alkalmazunk.

Általában a szobafestők órabért számolnak fel munkájukért cserébe, ennek mértéke függ attól is, mekkora felületről és milyen minőségű falakról beszélünk, tehát, hogy mennyit kell vele dolgozniuk még a festésen kívül.

Legegyszerűbb módja otthonunk kifestésének, ha biztosítjuk az alapanyagokat, és fogadunk egy gyakorlott, precíz festőt, aki a terméket ismerve pontosan tudja, miképp kell eljárnia az adott esetben.

Így energiát spórolhatunk saját magunknak, és nem kell azon aggodalmaskodnunk, hogyan is fog kinézni az áhított álomotthon. Egyszerűen élvezzük a végeredményt!

Scroll to top