A legfontosabb kerékpár alkatrészek

Ha szeretnéd, hogy kerékpárod sokáig megőrizze kifogástalan állapotát, bizony elengedhetetlen a megfelelő karbantartás, valamennyi létfontosságú kerékpár alkatrész megfelelő ápolása és olykor bizony cseréje is.

Mely alkatrészekre kell a legnagyobb figyelmet szentelni?

A kerékpárok legfontosabb része a fékrendszer. A fékek megfelelő működése elengedhetetlen a biztonságos kerékpározáshoz. Ezért mindig fordíts működésére és karbantartására megfelelő figyelmet. Ha olykor-olykor azt tapasztalod, hogy alapállapotában is fog a fék, vagy éppen nem szorít megfelelően, ha rendelkezel kellő tapasztalattal nézz rá te magad, lehetséges, hogy egy csavar meghúzásával már sokat segíthetsz a helyzeten. Ha azonban ennél komolyabbnak tűnik a helyzet, mindenképp keress fel egy kerékpár szervizt, ahol szakértő szemek is górcső alá vehetik a fékrendszer működését. A fék meghibásodása során előfordulhat, hogy csak azon belül is 1-1 kisebb alkatrész szorul cserére, de megeshet, hogy sajnos az egész rendszert cserélni kell. Hogy minél olcsóbban megúszd a szervizelést és az alkatrészvásárlást, fontos, hogy minél előbb cselekedj. Ha csak a fék egyetlen eleme sérült, mégis tovább használod a bringát, a meghibásodás könnyen kiterjedhet más alkatrészekre is, így a szervizelés, amire végső soron ígyis-úgyis szükség lesz, már csak magasabb összegből fog kijönni.
A fék mellett természetesen a nagyobb, kevésbé összetett alkatrészek megfelelő működése is elengedhetetlen, hogy mindig biztonságosan tekerhess a bringádon. A kormány legyen mindig stabil, ne lötyögjön a vázhoz rögzítése, ahogyan a nyeregé sem. A pedál ne legyen törött, vagy repedt, különben lecsúszhat, vagy épp beleakadhat a lábad, vagy a ruházatod.

A megfelelő kerékpár alkatrészeket  egyszerűen, online is beszerezheted, a lényeg, hogy mindig legyél igényes a kerékpárodra, így tud minél több éven át hűséges társad lenni.

Scroll to top